tirsdag 25. november 2008

MUKDAnytt



Sitter i solsteiken og svetter på kirketrappa før man går inn å setter seg til å lager julekort i seks-syv timer.

Har engelskundervisning for alt fra 4 til over 50 år. I like red. Not: I like led. RED. Head. Shoulders. Cheeks to clap on. Leker rød og grønt lys. Led. Gleen. Ber Fader Vår sammen. You are good students. Thank you, teacher. See you next week. Prøver å skrive klokkeslettet på tavla slik at de skal se når undervisningen faktisk begynner. De kommer når de kommer. Tar livet som det faller seg.

Vi spiser på gulvet. Utrolig vanskelig å finne en god sitte-spise-stilling og ikke vise fotsålen. (Det er krise, samme som å vise finger`n i Norge) Digger sticky-rice og somtham. Somtham er papaya-salat med masse chilli. Å kjenne tårene presse på. Sterke greier. Avkjøler tunga på risen.

Deilig å henge på Good Mook. Drikke mocha-frappechino. Slenge beina akkurat hvor man vil.

Vi har begynt å sykle. Kjempemoro. Thaiene tror nok ikke vi kan sykle. Men det kan vi. Selv om det kanskje ser litt rart ut. Hanne og jeg har helt like sykler. Knallblå. Skikkelig jalla. Med kurv og deilig pute å sitte bak på. Hanne`s er på reperasjon. Den ville ikke mer. Men da kan hun bare sitte bakpå den deilige puta på min sykkel, så sykler jeg..
Vi sykler rundt. Synger: Så tar vi sporvognen som går til himmelen…

Doene tetter seg ikke så ofte lenger. Utrolig. Vasken henger i en tynn tråd. Dyna klør. De bruker ikke dynetrekk her.

Hundene i gata er ikke så skumle lenger. De ser pjuskete ut. Ikke like rare som vannbøflene. Men lager desto mer lyd. Intense klagesanger hele natta lang.

Myggene er ivrige. Hanne er den verste av dem alle. Vi har vært med hverandre hver eneste dag siden vi kom. Minus ett par timer. Det funker fett. Dreamteam.

Vi har fått erfare at sola i Mukdahan brenner godt den og. Frister å kjøpe body-lotion med whitening effekt. Sånn som thaiene bruker. Men, nei, det er litt av sjarmen. To røde tomater gikk over en vei..



HANNE (Som) i vårt lille- Afrika. Mukdahan.


Flinke og smilende engelskelever..


Vår hittil yngste elev. Suay = Nydelig


NMS Sport Day. Liv og røre. Herlig gjeng!


Fet moped. Måtte bare ha den med. Heia Manu!

PS: Må bare henvise til Hanne`s blogg, om vasking. Legg merke til at Hanne har samme t-shirt på alle bildene. Vi MÅ ta oss mindre høytidelig her oppe. Slik er det bare. Svette klær henges opp til tørk. MMM..

PEACE out folks!

5 kommentarer:

Hanne sa...

ÆSJ

Cecilie sa...

Hehe..

Anonym sa...

Synes jeg ser dere på sykkelen. syngende og sjanglende!! på gul pute!! Mamma

kjetil sa...

Hehe, stilig å lese! Good Mook er stedet for litt skikkelig avslapping. og eneste stede i mukdahan hvor det lages god kaffe (utenom hos misjonærene da:)

Anonym sa...

Hei Cecilie. :)
martine her . :)
håper du har det fint ? :D

savner deg masse og det er det mange som gjør . .
glad i deg . <3

Klem Martine R. :)